Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Dakreiniging.be Online info & advies over dakreiniging en gevelonderhoud.
header image
Dakreiniging.be

Coating dak

Laat je je dak reinigen? Dan is een coating van je dak als eindafwerking sterk aangeraden. Zo bescherm je je dak extra tegen vuil en slijtage. Dankzij deze gekleurde verflaag krijgt je dak bovendien een nieuwe uitstraling en ziet het er weer als nieuw uit. Hoeveel kost zo’n dakcoating ongeveer? En hoe gaat een vakman precies te werk bij het coaten van je dak? Je leest het in dit artikel!

Ga snel naar:
Welke coatings voor je dak?
Prijs coating dak
Hoe dakcoating aanbrengen?
Zelf je dak coaten of vakman?
Mogelijke alternatieven
Vraag vrijblijvend offertes aan

 

 

Waarom kiezen voor een coating voor je dak?

Zijn je dakpannen, leien, EPDM, … bedekt met mos, algen en ander vuil? Dan kan een vakman na een dakreiniging ook nog een gekleurde coating op je dak aanbrengen. Waarom zo’n dakcoating de kroon op het werk van je dakreiniging is? De belangrijkste voordelen op een rij:

 • Goedkope methode: is je budget beperkt? Dan is een dakcoating een ideale manier om je dakbedekking optimaal te beschermen. Deze methode komt namelijk tot 70% goedkoper uit dan een nieuwe dakbekleding te laten plaatsen.
 • Langere levensduur van je dak: dankzij een coating is je dakbedekking uitstekend bestand tegen vocht, mossen, vuil, uv-straling, … Op die manier verleng je de levensduur van je dakbekleding en moet je niet investeren in een volledige dakrenovatie.
 • Nieuwe uitstraling van je woning: met een dakcoating investeer je niet alleen in de levensduur van je dak, maar ook in de uitstraling van je woning. Jij kiest namelijk zelf de kleur en glansgraad van je dak. Zo ziet het er weer helemaal als nieuw uit.
 • Hogere waarde van je woning: wil je later je woning nog verkopen? Dan is een gecoat dak in goede staat een extra troef om potentiële kopers te overtuigen.

Is een coating aangeraden voor jouw dak? Een gespecialiseerde dakreiniger geeft je graag advies op maat. Contacteer nu vrijblijvend dakwerkers actief in je buurt!

coating dak

 

Welke coatings voor je dak?

Is je dakbedekking vuil, maar nog in relatief goede staat? Dan is je dak reinigen en coaten zeker een interessante optie met een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding. Maar welke dakcoatings bestaan er allemaal? Een kort overzicht:

 

1. Coating voor dakpannen

Er bestaan meerdere soorten coatings voor dakpannen, elk met hun eigen kenmerken en prijs. Een acrylaatcoating komt het vaakst voor en kost ook het minst. Laat je liever een coating aanbrengen die nog elastischer en duurzamer is? Dan kan je ook investeren in een polyurethaan, rubber of siliconen coating. Deze flexibele verflagen zijn uiteraard wel iets duurder.

 

2. Coating voor leien daken

Net als bij pannen kan je ook bij leien een acrylaat dakcoating laten aanbrengen. Een vakman reinigt eerst je leien dak onder lage druk om geen schade aan te brengen. Daarna volgt een primer voor een goede hechting en de uiteindelijke coating in een matte of glanzende variant.

 

3. Coating voor EPDM/bitumen

Ook een plat dak kan je laten coaten. Een vakman gebruikt daarbij doorgaans een dakcoating op basis van polyurethaan of rubber. Door hun elastische eigenschappen zijn die coatings ideaal voor platte daken. Je beschermt je EPDM of bitumen namelijk optimaal tegen mogelijke scheurvorming, lekkages, temperatuurschommelingen, uv-straling, …

 

4. Coating voor rieten daken

Een rieten dak vergt een specifieke aanpak. Eerst moet een gespecialiseerde vakman het mos uit het riet kammen of de algen verwijderen met een specifiek middel. Ook de coating zelf is volledig op maat van deze natuurlijke dakbedekking. Het gaat om een biologisch afbreekbaar product met bestanddelen die schimmelvorming tegengaan.

 

TIP: ontvang gratis advies op maat van een vakman!

Wil je zeker zijn van de juiste coating voor jouw dak? En van een correcte reiniging met een product op maat? Dan schakel je best een gespecialiseerde vakman in. Die informeert je over de mogelijkheden, zodat je een doordachte keuze kan maken. Bovendien zorgt hij ook voor een correcte én vlotte uitvoering van de werken.

Gespecialiseerde dakreinigers contacteren? Via onze offertepagina kom je in contact met meerdere vakmannen in je buurt. Ontvang vrijblijvend voorstellen op maat van jouw dak!

 

Prijs coating dak

De kosten voor een coating van je dak hangen vooral af van het type dakcoating, de dakbedekking, de oppervlakte van je dak, … Gemiddeld mag je rekenen op 30 à 45 euro per m² (excl. btw en incl. arbeidskosten) voor het reinigen én coaten van je dak.

Hoeveel kost het coaten van mijn dak? Daarvoor vraag je best prijsvoorstellen aan bij meerdere vakmannen actief in je buurt. Zo krijg je een goed zicht op de totaalprijs én kan je ook adviezen, werkwijzen, … van verschillende dakreinigers vergelijken. Start je aanvraag hier!

 

coating daken

 

Hoe dakcoating aanbrengen?

Een dakcoating is de laatste fase van een volledige, grondige dakreiniging. Welke stappen volgt een professionele dakreiniger dan allemaal? Een kort overzicht:

 1. Dak inspecteren

  Een vakman begint altijd met een inspectie van je dak. Op basis van die analyse bepaalt hij de meest geschikte reinigingsmethode én de juiste coating voor je dak. Hij gaat ook na of een andere aanpak (impregneren, nieuwe dakbedekking, …) in jouw geval niet meer aangewezen is.

 2. Dak reinigen

  Na het afsluiten van de waterafvoer begint de vakman met de dakreiniging zelf. De werkwijze hangt vooral af van je dakbedekking. Meestal gebruikt hij een hogedrukreiniger met een vuilfrees. Bij een leien dak is echter een speciale spuit onder lage druk aangewezen. Het kan ook nodig zijn om eerst een product aan te brengen om het mos goed los te weken.

 3. Dak nabehandelen

  Is alle mos en vuil verwijderd? Dan zal de vakman alle overblijvende schimmelsporen doden met een desinfecterend middel. Zo voorkomt hij dat mossen en algen na verloop van tijd opnieuw opduiken.

 4. Dak coaten

  Tot slot volgt de coating van je dak. Meestal is eerst een primer nodig voor een goede hechting, gevolgd door de uiteindelijke gekleurde verflagen. Die brengt een vakman aan met een speciale verfspuit, roller of kwast. Na de 1e verflaag is een droogtijd van een paar uur vereist om dan de 2e laag aan te brengen.

Op zoek naar een dakreiniger in je buurt? Je kan gratis en vrijblijvend contact opnemen met meerdere vakmannen voor advies en prijzen op maat via onze offerteservice.

 

Zelf je dak coaten of vakman inschakelen?

Ben je een ervaren klusser en heb je geen hoogtevrees? Dan kan je eventueel zelf een coating op je dak aanbrengen. In de meeste gevallen is het echter veiliger en verstandiger om deze dakwerken over te laten aan een gespecialiseerde vakman. Zo ben je namelijk zeker van…

 • Veilige dakwerken: door een dakreiniger in te schakelen, breng je je eigen veiligheid niet in gevaar. Die werkt namelijk met de nodige valbeveiliging, een hoogtewerker, een stelling, … Bovendien moet jij dit materiaal niet zelf gaan huren.
 • Correcte uitvoering: een vakman reinigt en coat je dak volgens de regels van de kunst. Hij ontkoppelt bv. je afvoerbuis, spuit in een neerwaartse richting, vermijdt een te harde straal, werkt van boven naar onderen toe, … Zo krijg je gegarandeerd een optimaal eindresultaat zonder mogelijke schade aan je dak.
 • Juiste & hoogwaardige producten: na een dakinspectie kiest een vakman het meest aangewezen reinigingsproduct en een dakcoating op maat. Bovendien ben je zeker dat het om kwalitatieve producten gaat die je dak jarenlang in topvorm houden.
 • Snelle werkzaamheden: dankzij zijn ervaring en expertise kan een vakman je dak snel reinigen en coaten. Als je zelf aan de slag gaat en minder ervaring hebt, kan zo’n klus je behoorlijk wat tijd en moeite kosten.
 • Verlaagd btw-tarief: is je woning minstens 10 jaar oud? Dan betaal je slechts 6% btw op alle materiaal- en arbeidskosten. Zo kan je de kosten voor het coaten van je dak al behoorlijk drukken.

CONCLUSIE: voor een correcte en veilige uitvoering van de werken doe je best een beroep op een ervaren vakman. Dankzij de vlotte dakreiniging en -coating en het verlaagde btw-tarief vallen de arbeidskosten bovendien goed mee. Kom nu in contact met meerdere dakreinigers actief in je buurt!

 

Mogelijke alternatieven

Naast een coating voor je dak zijn er nog andere manieren om je dak weer optimaal en jarenlang te beschermen tegen vocht, mos, vuil, uv-straling, … Afhankelijk van de staat van je dakbedekking kan je ook kiezen voor 1 van deze 2 alternatieven:

 

ALTERNATIEF 1 = dak impregneren

Is je dakbedekking nog in goede staat en hou je van de uitstraling ervan? Dan kan je na de dakreiniging ook je dak laten impregneren in plaats van coaten. In plaats van een gekleurde verflaag brengt een vakman dan een transparante beschermlaag aan op je dakpannen, leien, … Dankzij dit impregneermiddel kunnen mossen, algen en ander vuil zich ook minder makkelijk hechten op je dakbedekking.

Een goede keuze als… jouw dakbekleding er nog netjes uitziet na het reinigen
Prijs: 15 à 30 euro per m² (excl. btw en incl. plaatsing)

 

ALTERNATIEF 2 = dakbedekking vervangen

Zijn je dakpannen gebarsten? Kamp je met scheurvorming in je EPDM? Dan laat je beter je dakbekleding volledig vervangen in plaats van je dak te coaten. Na een dakinspectie geeft een vakman je hierover advies op maat. Laat je namelijk je beschadigde dak coaten? Dan is de kans groot dat die investering achteraf weggegooid geld blijkt.

Een goede keuze als... jouw dakbedekking te beschadigd is voor een coating
Prijs: 30 à 200 euro per m², afhankelijk van je gekozen dakbedekking (excl. btw en incl. plaatsing)

 

Wat is voor mijn dak de beste keuze?

Dat hangt in de eerste plaats van de staat van je dak en je persoonlijke wensen af. Als je een vakman inschakelt, inspecteert die je dak grondig om je dan gericht te adviseren. Zo ben je zeker van de juiste keuze op maat van jouw dak. Wil je graag de adviezen van meerdere dakwerkers vergelijken? Dan vraag je eenvoudig, vrijblijvend en snel voorstellen op maat aan via het onderstaande offerteformulier:

 

Offertes voor dakreiniging ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerd dakreinigingsbedrijf en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 specialisten actief in jouw buurt.

 • Gratis
 • Vrijblijvend
 • Vergelijk & Bespaar
 • gespecialiseerde dakreinigers