Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Dakreiniging.be Online info & advies over dakreiniging en gevelonderhoud.
header image
Dakreiniging.be

Dakreinigers vergelijken

De voordelen van een proper dak? Het is beter beschermd tegen scheuren en barsten en bovendien ziet het er verzorgd uit. Daarom is het slim om je dak tijdig te laten reinigen door een dakreiniger. Maar waarvoor schakel je dakreinigers zoal in? Hoe gaan ze te werk? En hoe vind je een geschikte vakman? We helpen je graag op weg!

Ga snel naar:
Hoe gaat een dakreiniger te werk?
Prijzen dakreinigers
Zelf dak reinigen of dakreiniger inschakelen?
Hoe kies ik de beste dakreiniger?
Vraag vrijblijvend offertes aan

 

 

Waarvoor een dakreiniger inschakelen?

Tijdig een professionele dakreiniger inschakelen, heeft een positieve invloed op de levensduur van je dak. Een regelmatige dakreiniging zorgt voor een verzorgde uitstraling van je dak en bijgevolg ook van je volledige woning. Voor welke werken kan je de hulp van een dakreiniger inroepen? Een overzicht:

Op zoek naar een professionele dakreiniger? Via onze offerteservice ontvang je offertes van verschillende vakmannen in jouw buurt. Zo kan je verschillende dakreinigers vergelijken en ben je zeker van de beste keuze. Start jouw aanvraag hier.

 

Hoe gaat een dakreiniger te werk?

dakreinigers

De werkwijze van een dakreiniger is sterk afhankelijk van de aard van de klus. We sommen hieronder de meest voorkomende reinigingswerken voor je op:

 

1. Dak grondig reinigen

De methode die de vakman gebruikt om je dak te reinigen, is sterk afhankelijk van het type dakbedekking. Zo reinig je rieten daken best niet met water en kunnen dakleien minder druk verdragen dan betondakpannen. Een plat dak vraagt dan weer om een andere reinigingsmethode dan een schuin of hellend dak. Daarnaast hangt de verkozen methode ook af van hoe vuil je dak is.

Prijs dak reinigen: € 9 à 15 per m² (excl. btw)

 

2. Dak ontmossen

Een dak ontmossen gebeurt op een gelijkaardige manier als een gewone dakreiniging. Daarbij zijn ook de hardnekkigheid van het mos en het soort dakbekleding belangrijke factoren. Meestal gebruikt de vakman een hogedrukreiniger met een vuilfrees. De roterende sproeikop maakt mossen sneller los. Bij hardnekkige mos- en algengroei kan een vakman ook gebruik maken van een speciaal reinigingsmiddel. Dat vernevelt hij dan over het dak, waarna hij het vervolgens afspuit met de hogedrukreiniger.

Prijs dak ontmossen: € 9 à 15 per m² (excl. btw)

 

3. Dakgoten schoonmaken

Dakgoten vangen veel vuil en bladeren op, waardoor de afvoer verstopt kan raken. Door het gewicht van vuil en water kan een dakgoot lekken of scheuren in de buitenmuur veroorzaken. Het gevolg? Vervelende vochtproblemen. Regelmatig je dakgoot kuisen is dan ook belangrijk. Een dakreiniger verwijdert het vuil met de juiste middelen zonder daarbij de dakgoot te beschadigen.

Prijs dakgoten schoonmaken: € 3 à 5 per lopende meter (excl. btw)

 

4. Dakcoating aanbrengen

Na de dakreiniging kan je kiezen voor een nabehandeling met een impregneermiddel of coating. Daardoor is je dak extra beschermd tegen vuil en slijtage. De producten worden vaak afgestemd op het type dakbedekking. Betonpannen behandel je bv. beter met een speciale vochtwerende coating. Het verschil tussen impregneren en coaten in een notendop:

 • Dak impregneren: een impregneermiddel is een transparante beschermlaag die ervoor zorgt dat vuil en mos zich minder snel aan je dak kunnen hechten.
 • Dak coaten: in dit geval brengt de dakwerker een gekleurde beschermlaag aan op je dak. Deze is dan beter beschermd tegen vervuiling en krijgt bovendien ook een compleet nieuwe uitstraling.

Prijs dak reinigen + impregneren: € 15 à 30 per m² (excl. btw)
Prijs dak reinigen + coaten: € 30 à 45 per m² (excl. btw)

 

Dak reinigen? Laat je adviseren door een professional!

Er zijn heel wat factoren die een rol spelen in de keuze voor het soort dakreiniging. Heb je een schuin of plat dak? Over welk type dakbedekking gaat het? Wat is de huidige staat van je dakbekleding en hoe sterk is je dak vervuild? Een dakreiniger komt graag bij je langs voor een grondige dakinspectie. Zo bepaalt hij welke reinigingstechniek het meest aangewezen is.

Professionele dakreiniger nodig? Dat kan! Via onze offerteservice brengen we je in contact met verschillende dakreinigers actief in je regio. Start hier je aanvraag.

 

Prijzen dakreinigers

De prijzen om je dak te laten reinigen door een professionele dakreiniger hangen af van verschillende factoren: het type klus, de te reinigen oppervlakte, de duur van de klus, de bereikbaarheid van je dak, de nodige materialen en producten, … Doorgaans mag je rekenen op de volgende richtprijzen:

Type dakreinigingGemiddelde prijs (excl. btw, incl. arbeidskosten)
Dak reinigen€ 9 à 15 per m²
Dak ontmossen€ 9 à 15 per m²
Dakgoot schoonmaken€ 3 à 5 per lopende meter
Dak reinigen + impregneren € 15 à 30 per m²
Dak reinigen + coaten€ 30 à 45 per m²

LET OP: de prijzen in het bovenstaande schema kunnen in realiteit afwijken. Wil je weten hoeveel jouw project zal kosten? Neem dan contact op met professionele dakreinigers actief in je regio. Zij onderwerpen je dak aan een grondige inspectie en zorgen voor een correcte oplossing. Interesse? Vul dan het aanvraagformulier in.

 

Zelf dak reinigen of dakreiniger inschakelen?

Is de reiniging van je dak iets wat je zelf kan doen? Of schakel je toch beter een professionele dakreiniger in? We plaatsen de voor- en nadelen van beide opties voor je tegenover elkaar:

 

OPTIE 1: zelf dak reinigen

Je dak reinigen is een klus die je in principe zelf kan uitvoeren. Zo bespaar je op de arbeidskosten van een vakman. Toch kan dit ook flink tegenvallen. Zo beschik je misschien niet over de juiste materialen om je dak op een veilige manier te reinigen. Daarnaast vereist de klus ook enige kennis over de juiste methode, technieken en producten om je dak te reinigen. Kortom, zelf schoonmaken is mogelijk, maar kan je ook geld kosten. Wil je extra kosten vermijden?  Dan raden we je aan om meteen een ervaren dakreiniger in de arm te nemen.

 

OPTIE 2: dakreiniger inschakelen

Een professionele dakreiniger inschakelen brengt heel wat voordelen met zich mee:

 • Advies op maat: een dakreiniger bekijkt eerst jouw situatie en bepaalt nadien de werkwijze. Dankzij zijn kennis van zaken weet hij waar hij bij jouw dak op moet letten.
 • Juiste producten: nadat hij jouw dak heeft geïnspecteerd, bepaalt een vakman welke producten het meest geschikt zijn voor de reiniging.
 • Veiligheidsvoorzieningen: een professionele dakreiniger beschikt over de nodige materialen en kennis om de reiniging op een verantwoorde manier uit te voeren.
 • Correcte werkwijze: kies je voor een ervaren dak reiniger? Dan ben je zeker dat deze de reiniging op een goede manier uitvoert. Dus geen schade aan je dak of zonnepanelen!
 • Financiële voordelen: is je woning minstens 10 jaar oud en laat je je dak schoonmaken door een professional? Dan geniet je van een verlaagd btw-tarief van 6%.

Dakreiniger nodig? Maak gebruik van onze offerteservice om verschillende dakreinigeres in jouw regio te vergelijken. Zo maak je de beste en meest voordelige keuze voor je dakreiniging. Vraag gratis offertes aan.

 

TIP: het ideale moment om ook je zonnepanelen onder handen te nemen!

Sommige dakreinigers zijn ook gespecialiseerd in de reiniging van zonnepanelen. Heb je panelen op je dak? Laat deze dan ook zeker schoonmaken. Propere zonnepanelen zorgen voor een stijging van het rendement met ± 3 %. Bovendien komt het jou ook goedkoper uit om zowel je dak als je zonnepanelen door 1 professional te laten reinigen. Zo ben je zeker van een optimaal resultaat zonder schade aan je dak of panelen. Vergelijk gratis offertes van professionals in de buurt via onze offerteservice

 

Hoe kies ik de beste dakreiniger?

dak reiniger

Ben je op zoek naar een professionele dakreiniger? Met onze tips vind je gegarandeerd de juiste vakman!

 

TIP 1: contacteer meerdere professionals

Op zoek naar de meest geschikte dakreiniger voor jouw klus? Dan start je het best met het contacteren van meerdere vakmannen. Via onze offerteservice kom je gratis in contact met verschillende professionele dakreinigers in jouw buurt. Zo kan je zowel de kosten, alsook de werkwijzen, uitvoertermijnen, adviezen, … vergelijken.

 

TIP 2: kies op basis van de specialisatie

Terwijl sommige dakreinigers bijvoorbeeld gespecialiseerd zijn in het behandelen van mosgroei op rieten daken, focussen anderen zich enkel op de reiniging en coating van bitumen en EPDM daken. Ga daarom op zoek naar een vakman met een specialisatie die past bij jouw situatie.

 

TIP 3: staar je niet blind op de prijs

Wanneer je verschillende vakmannen vergelijkt, is de prijs uiteraard 1 van de bepalende factoren. Toch zal je uiteindelijke keuze afhangen van meerdere elementen. Kijk bijvoorbeeld ook zeker naar de beschikbaarheid van de vakman en de urgentie van je dakreiniging. Ook de voorgestelde oplossing en wat wel en niet inbegrepen zit in de prijs kunnen een rol spelen in de keuze voor een vakman.

 

TIP 4: ga voor de beste ‘klik’

Belangrijk is dat je een vakman kiest die je vertrouwt. Dat geldt niet alleen voor grote projecten, maar ook bij relatief kleine klussen zoals het dak reinigen. Heb je bijvoorbeeld vragen of onduidelijkheden bij de offerte? Of wens je meer informatie over een reinigingstechniek? Dan moet je steeds terecht kunnen bij je specialist. Zowel voor als na de uitvoering van de werken.

 

TIP 5: kies voor een onderhoudscontract

Met een onderhoudscontract ben je zeker dat je dak tijdig gereinigd wordt. Zo hoef je je geen zorgen meer te maken over algen of mossen op je dak, verstopte of beschadigde dakgoten, … Voor vragen over de reiniging van je dak kan je dan altijd terecht bij een vast aanspreekpunt.

 

Besparen op je dakreiniging? Vergelijk meerdere offertes!

De beste vakman tegen de voordeligste prijs? Die vind je door gericht offertes te vergelijken. Door onderstaand offerteformulier in te vullen, kom je in contact met verschillende dakreinigers actief in jouw regio. Zo kan je het volledige kostenplaatje bij verschillende firma’s vergelijken.

 

Offertes voor dakreiniging ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerd dakreinigingsbedrijf en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 specialisten actief in jouw buurt.

 • Gratis
 • Vrijblijvend
 • Vergelijk & Bespaar
 • gespecialiseerde dakreinigers