Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Dakreiniging.be Online info & advies over dakreiniging en gevelonderhoud.
header image
Dakreiniging.be

Dak reinigen prijs

Ziet je dak er vuil uit? Merk je mos op je dakbedekking? Dan is het tijd om je dak te laten schoonmaken. Laat je jouw dak reinigen, dan is de prijs afhankelijk van verschillende factoren zoals de oppervlakte van je dak, de mate van vervuiling, … Op welke dakreiniging prijs mag je gemiddeld rekenen? En hoe kan je gericht en vlot de offertes van verschillende dakreinigers vergelijken? We zetten het op een rij in dit artikel!

Ga snel naar:
Dak reinigen: prijs per m²
Welke factoren bepalen de prijs?
Hoe dakreinigers en prijzen vergelijken?
Vraag vrijblijvend je offertes aan

 

Dak reinigen: prijs per m²

Een dak reinigen heeft een prijs van gemiddeld € 9 à 15 per m² (excl. btw en incl. arbeidskosten). Laat je je dak na het reinigen ook nabehandelen met een impregneermiddel of coating? Dan ligt de prijs uiteraard hoger.

Voorbeeld: de dakreiniging prijs voor een dak van 70 m² bedraagt gemiddeld € 630 à 1.050 (excl. btw en incl. arbeidskosten). De totale kosten voor het reinigen + impregneren bedragen respectievelijk € 1.050 à 2.100. Laat je het dak reinigen + coaten, dan betaal je een prijs van gemiddeld € 2.100 à 3.150 (beiden excl. btw en incl. arbeidskosten). In de onderstaande tabel vind je de richtprijs per m² voor de verschillende werkzaamheden:

WerkzaamhedenGemiddelde prijs per m² (excl. btw en incl. arbeidskosten)
Dak reinigen€ 9 à 15
Dak reinigen + impregneren€ 15 à 30
Dak reinigen + coaten€ 30 à 45

LET OP: dit zijn slechts richtprijzen. Ben je benieuwd naar een exacte kosten om je dak te reinigen? Dan vraag je best prijsvoorstellen aan bij verschillende dakreinigers actief in je buurt. Zo kan je vlot en eenvoudig prijzen, maar ook adviezen, werkwijzen, … voor dakreinigingen vergelijken. Start je aanvraag hier.

 

Welke factoren bepalen de dakreiniging prijs?

De prijs om een dak te reinigen hangt af van verschillende factoren. We zetten de belangrijkste kostenbepalers kort op een rij:

 

1. Gekozen reinigingsmethode

Je kan je dak enkel laten reinigen, maar ook achteraf nog laten impregneren of coaten. Bij die extra nabehandeling zal de dakreiniging prijs hoger liggen, maar je dak is wel voor langere tijd beschermd tegen vocht, vuil, mos, … Een impregneermiddel vormt een transparante beschermlaag op je dakbedekking en bij een coating gaat het om een gekleurde beschermlaag.

 

2. Soort dakbedekking

Ook het soort dakbedekking heeft een invloed op de prijs voor een dakreiniging per m². Zo zal dakpannen reinigen bv. minder kosten dan het schoonmaken van een rieten dak. Bij dakpannen kan een dakreiniger namelijk een hogedrukspuit met een vuilfrees gebruiken, maar op de zachtere ondergrond van een rieten dak is dat niet mogelijk. Anders loop je het risico dat je riet beschadigd raakt.

 

3. Mate van vervuiling

Is jouw dak al een tijdje niet schoongemaakt? En zitten er veel mossen en algen op je dak? Dan valt de dakreiniging prijs waarschijnlijk hoger uit. De dakreiniging specialist is langer bezig met het verwijderen van hardnekkige mos- en algenvorming, met hogere arbeidskosten tot gevolg.

 

4. Bereikbaarheid van het dak

Ook de bereikbaarheid van je dak speelt een rol in de dakreiniging kosten. Laat je een plat dak reinigen, dan is de prijs doorgaans lager omdat de dakreiniger hier makkelijk bij kan. Bij een hellend dak is die bereikbaarheid lastiger. Zo hebben de hellingsgraad en de hoogte van het dak een invloed op de kosten voor een dakreiniging.

 

5. Totale oppervlakte van het dak

Bij de oppervlakte van het dak geldt: hoe groter de oppervlakte, hoe hoger de dakreiniging prijs. Heb je een groot dak? Dan is de dakreiniger namelijk langer bezig om jouw dak grondig te reinigen. Let wel: bij een grotere oppervlakte daalt de gemiddelde prijs voor een dakreiniging per m². Zo spaar je dus geld uit.

 

6. Verlaagd btw-tarief

Is jouw woning minstens 10 jaar oud? Dan betaal je slechts 6% btw in plaats van 21% op  de arbeidskosten en de gebruike producten. Dat zorgt voor een aanzienlijk verschil op je eindfactuur.

 

Vergelijken loont: vraag offertes aan bij verschillende dakreinigers

De prijs voor een dakreiniging kan ook verschillen van dakreiniger tot dakreiniger. Je vraagt dus best offertes aan bij verschillende dakreinigers actief in je buurt. Zo kan je niet alleen hun tarieven, maar ook hun adviezen, werkwijzen en uitvoeringstermijnen gericht vergelijken. Vraag nu gratis offertes aan bij dakreinigers actief in je buurt.

 

 

dakreiniging prijs

Hoe dakreinigers en prijzen vergelijken?

Wil je zeker zijn van een optimale dakreiniging op maat van jouw dak tegen een correcte prijs? Dan is het belangrijk om verschillende voorstellen aan te vragen en gericht te vergelijken. Waarop moet je precies letten als je die offertes naast elkaar legt? De belangrijkste punten op een rij:

 1. Let op de materiaal- en arbeidskosten

  Zowel de arbeidskosten als de prijzen voor reinigingsproducten, coatings, … kunnen verschillen van dakreiniger tot dakreiniger. Het is dus belangrijk om de verschillende kosten grondig te vergelijken. Extra tip: kies voor een dakreiniger actief in jouw buurt. Zo ben je zeker dat je geen onnodig hoge verplaatsingskosten betaalt.

 2. Vergelijk de adviezen

  Bij het aanvragen van offertes ontvang je naast een prijsvoorstellen ook advies op maat. Het is mogelijk dat de ene dakreiniger een andere reinigingsmethode voorstelt dan de andere. Of dat de ene je aanraadt om je dak te laten coaten of impregneren en de andere niet. Is het niet duidelijk waarom iets wel/niet belangrijk is voor jouw dak? Vraag het dan zeker aan de vakman. Zo voorkom je onduidelijkheden.

 3. Ga na welke werkzaamheden inbegrepen zijn en welke niet

  Sommige dakreinigers zullen de kosten voor de inspectie van je dak of de opruimwerken achteraf wel op hun offerte zetten en andere misschien niet. Zie je een bepaalde kostenpost niet op het voorstel van een dakreiniger staan? Vraag hem er dan zeker naar.

 4. Vergelijk de uitvoeringstermijnen

  Het is mogelijk dat een dakreiniger veel opdrachten binnenkrijgt. Daardoor moet je bij sommige vakmannen langer wachten dan bij andere vooraleer ze bij je langskomen voor je dakreiniging. Ga dus zeker na binnen welke termijn ze je dak kunnen reinigen.

Vrijblijvend offertes vergelijken? op zoek naar een dakreiniger actief in je buurt? Ontvang gratis advies en prijzen op maat van verschillende dakreinigers via het onderstaande offerteformulier:

 

Offertes voor dakreiniging ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerd dakreinigingsbedrijf en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 specialisten actief in jouw buurt.

 • Gratis
 • Vrijblijvend
 • Vergelijk & Bespaar
 • gespecialiseerde dakreinigers