Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Dakreiniging.be Online info & advies over dakreiniging en gevelonderhoud.
header image
Dakreiniging.be

Anti mos dak

Mos hecht zich na een tijdje vast op je dak. Ontmossen heeft niet alleen een esthetisch belang, het voorkomt ook schade aan je woning. Je kan ervoor kiezen om anti mos producten voor daken te gebruiken of om je dak te laten reinigen door een professional. Wil je een echt anti mos dak? Dan werk je beter preventief met een coating. Je leest er alles over in dit artikel.

Ga snel naar:
Mos dak reinigen
Mos dak voorkomen
Prijs anti mos dak
Veelgestelde vragen
Ontvang hier offertes

 

 

Waarom moet ik mijn dak beschermen tegen mos?

Het is belangrijk om tijdig je dak te ontmossen. Zeker noordelijk georiënteerde of schaduwrijke daken zijn extra gevoelig voor mosvorming. Enkele voordelen van een antimos dak:

 • Schade voorkomen: mos maakt je dakbedekking poreuzer en daardoor neemt je dak gemakkelijker vocht op. Bij vriesweer zet het vocht uit en kunnen er barstjes ontstaan in de dakbedekking. Op termijn kan mosvorming zelfs leiden tot lekkages en aangetaste dakisolatie.
 • Verlengde levensduur: hevige regen en temperatuurschommelingen zorgen voor slijtage van je dak. Mos zorgt daarbovenop voor een versneld slijtageproces. Daarom heb je er alle baat bij om je dak te ontmossen en het zo een langere levensduur te bezorgen.
 • Mooie uitstraling: het dak is een van de meest opvallende elementen aan een woning. Door mos op je dak te verwijderen, blijft je huis er netjes en verzorgd uitzien.

Wil jij graag een anti mos dak? Dan kan je gratis en vrijblijvend offertes aanvragen bij dakwerkers actief in jouw buurt via onze offerteservice.

anti mos dak

 

Mos dak reinigen

Je denkt best goed na voor je je dak op klimt om te ontmossen. Je veiligheid gaat namelijk voor alles. Is het dan wel aangewezen om zelf voor een anti mos dak te zorgen? En schakel je niet beter een professional in? Beide opties op een rij:

 

1. Zelf mos dak bestrijden

Zelf je dak ontmossen is niet aangeraden. Het is namelijk erg gevaarlijk om zonder de juiste bescherming je dak op te gaan. Bovendien ken je vaak niet de juiste reinigingsmethode, waardoor je het risico loopt je dak te beschadigen. Om deze redenen neem je best een professional onder de arm. Lees hieronder meer over de voordelen van een expert inschakelen.

 

2. Mos dak laten reinigen

Zelf je dak ontmossen is gevaarlijk voor jezelf en voor je dak. Daarom is het aangeraden om voor een dakreiniging een expert in te schakelen. Enkele voordelen op een rijtje:

 • Geschikte reinigingsmethode: een dakreiniger bepaalt met gemak wat de meest geschikte reinigingsmethode en producten zijn voor jouw dak. Dat gebeurt aan de hand van hoe vervuild je dak is en welk type dakbedekking je hebt.
 • Correcte uitvoering: een expert heeft de nodige ervaring met het ontmossen van daken en doet dat dan ook volgens de regels van de kunst. Op die manier mag jij zeker zijn van een optimaal resultaat zonder beschadiging aan jouw dak.
 • Kwalitatieve producten en materialen: een dakreiniger zorgt gegarandeerd voor de beste producten en meest kwalitatieve materialen om jouw dak te ontmossen. Ook hierdoor kan je rekenen op een professioneel eindresultaat.
 • Verlaagd btw-tarief: is je woning ouder dan 10 jaar en schakel je een dakreiniger in? Dan geniet je van het verlaagde btw-tarief. Op die manier betaal je slechts 6% btw op alle arbeids- en materiaalkosten in plaats van 21% en kan je dus heel wat besparen.

 

Tip voor een anti mos dak: laat het reinigen door een expert!

Als je alle factoren op een rijtje zet, is het in veel gevallen interessanter om een professional in te schakelen. Op die manier garandeer je jouw veiligheid en ben je zeker van een geslaagd eindresultaat. Door offertes van verschillende dakreinigers te vergelijken, ben je ook zeker van een correcte prijs voor je antimos dak.

Op zoek naar een dakreiniger in jouw buurt? Ontvang dan gratis en vrijblijvend offertes van experts in jouw buurt. Start hier je aanvraag!

 

Mos dak voorkomen

Wil je definitief komaf maken met een mosdak? Dan laat je het best je dak coaten. Dat is een ideale manier om je dak te beschermen tegen vuil. Het is een pak goedkoper dan een nieuwe dakbedekking, maar je woning krijgt er wel een opgefriste uitstraling door.

 

1. Soorten dakcoating

Er bestaan verschillende soorten coatings voor nagenoeg elk type dak. Zo heb je bv. acrylaat dat geschikt is voor dakpannen en leien daken. Voor EPDM of bitumen gebruik je best een coating op basis van polyurethaan of rubber. Rieten daken vergen dan weer een specifieke aanpak waarbij een expert eerst het mos uit het riet kamt en daarna pas een op maat gemaakte coating aanbrengt.

 

2. Methode dak coaten

Het dak coaten is slechts de laatste stap in het reinigingsproces. Op welke manier gaat een professionele dakreiniger te werk? Je vindt de belangrijkste stappen hieronder:

 

 1. Dak inspecteren

  Eerst zal de dakreiniger een inspectie van je dak uitvoeren. Welke type dakbedekking heb je? Hoe sterk is je dak vervuild? Is een andere aanpak zoals impregneren niet meer aangewezen? Op basis van die analyse bepaalt die de meest geschikte reinigingsmethode en -producten.

 2. Dak reinigen

  Voor de expert begint met je dak te reinigen, moet die eerst de watertoevoer afsluiten. De werkwijze van de reiniging hangt af van het type dakbedekking. Meestal gaat een professional te werk met een hogedrukreiniger en een vuilfrees. Soms laat die eerst het product wat weken om het mos gemakkelijker los te krijgen.

 3. Dak nabehandelen

  Als al het mos en overige vuil verwijderd is, volgt de nabehandeling. Daarbij zal de dakreiniger een desinfecterend middel gebruiken om alle overblijvende schimmelsporen te doden. Op die manier voorkomt die dat mossen en algen na verloop van tijd opnieuw opduiken op je dak.

 4. Dak coaten

  De laatste stap is het coaten van je dak. Om een goede hechting te garanderen, is meestal eerst een primer nodig. Daarna brengt de professional de gekleurde verflagen aan met een speciale verfspuit, roller of kwast. Na een droogtijd van enkele uren volgt dan een tweede verflaag.

 

 

Wil je een definitief anti mos dak? Laat je dak coaten!

Je dak laten coaten is een manier om definitief komaf te maken met mos. Je laat je dak best coaten door een professional. Via onze offerteservice ontvang je gratis en vrijblijvend tot drie offertes van professionals voor het coaten van je dak. Start hier je aanvraag!

 

Prijs anti mos dak

De prijs van een anti mos dak hangt af van welke behandeling kiest. Wil je enkel je dak laten reinigen? Of maak je definitief komaf met mos met een coating? Hieronder vind je enkele richtprijzen:

Type werkenPrijs (incl. arbeidskosten en excl. btw)
Dak reinigen€ 9 à 15
Dak coaten€ 30 à 45

LET OP: dit zijn slechts enkele richtprijzen. Wil je een specifiek prijsvoorstel voor jouw anti mos dak? Dan kan je gratis en vrijblijvend offertes aanvragen bij verschillende dakwerkers in jouw buurt.

 

anti mos dak coating

 

Veelgestelde vragen anti mos dak

  • Hoe vaak moet ik mijn dak ontmossen?
  Hoe vaak je best je dak laat reinigen en ontmossen, hangt af van het het type dakbedekking, de ligging en hellingsgraad, hoe oud je dakbedekking is, … Zo zijn bv. betonnen dakpannen gevoeliger voor mos dan keramische dakpannen. Heb je een steil dak in een windstille en schaduwrijke omgeving? Dan is jouw dak ook vatbaarder voor mosvorming.


 • Hoe moet ik mijn rieten dak ontmossen?
  Het ontmossen van een rieten dak laat je best over aan een professional. Die zal het mos uit het dak kammen, zodat er opnieuw een mosvrije laag zichtbaar is. Daarna kan een expert je rieten dak  eventueel nabehandelen met een antimosmiddel om preventief mos tegen te gaan.


 • Wanneer ontmos ik best mijn dak?
  Er is geen vast moment om je dak te laten ontmossen. Is je dak al enige tijd niet meer gereinigd geweest, is er duidelijk mos aanwezig of is je dak al wat ouder? Dan is het aangewezen om het te laten ontmossen. Op die manier ziet je dak er weer als nieuw uit en verleng je ook de levensduur van je dakbedekking.

 

 

Offertes voor dakreiniging ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerd dakreinigingsbedrijf en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 specialisten actief in jouw buurt.

 • Gratis
 • Vrijblijvend
 • Vergelijk & Bespaar
 • gespecialiseerde dakreinigers