Voegwerken

De technische conditie van uw gevel wordt voor een groot deel bepaald door de kwaliteit van het voegwerk. Daarnaast geeft de kleur en de uitvoering van de voeg de definitieve uistraling aan de gevel. Beschadigd voegwerk tijdig herstellen is dan ook belangrijk om onherstelbare schade aan de gevel te vermijden en om ervoor te zorgen dat de gevel er mooi blijft uitzien.

 

Werkwijze voegwerken

Bij voegwerken dient met verschillende factoren rekening gehouden te worden.  Afhankelijk van uw wensen en eisen bepaalt men eerst in overleg het type en de hardheid van de voeg. Hierbij zijn zaken als het type en de bouwperiode van het pand en de belasting van de gevel (weersinvloeden) belangrijke factoren.

Ook de kleur van de voeg is belangrijk. Aan de hand van kleurstalen bekijkt men welke kleur voeg de gevel de mooiste uitstraling heeft. Desgewenst kan achteraf worden gemeten of de hardheid van de voeg overeen komt met de afgesproken waarde. Voor een langdurige duurzame gevel is het sterk aangeraden om de voegen achteraf ook te laten hydrofoberen.

 

Benieuwd naar meer informatie, vrijblijvend advies of een prijsvoorstel? Vraag vrijblijvend offertes aan bij erkende gevelreinigingsexperten uit jouw regio via de offertepagina